Beneficiază de 20% reducere pentru cursurile de începători A1.1 folosind codul TOAMNA20 pentru încă:

Zile
Ore
Minute
Secunde

Beneficiază de cel mai bun preț la cursuri încă:

Zile
Ore
Minute
Secunde

Reduceri de până la 700 de lei pentru cursurile de franceză care încep în aprilie!

Zile
Ore
Minute
Secunde

Învață franceza online: 5 sfaturi care să te ghideze

În acest articol:

Est-ce que tu veux parler français? (Dorești să vorbești franceză?) Începe prin a citi acest articol!

Dacă ai în plan să îți extinzi orizonturile culturale și în același timp să îți păstrezi echilibrul între viata profesională , personală și educatională, cel mai bun sfat pe care îl poți primi este „învață franceza online”, iar obiectivele tale vor fi atinse într-un mod eficient si progresiv dacă există ambiție și persevernță.

În articolul ce urmează îți vom prezenta cum se învață franceza online într-un mod eficient, prin câteva sfaturi și propuneri după care să te ghidezi! Nu lăsa pe mâine franceza pe care o poți învăța astăzi!

Învață franceza online cu Centrul Gutenberg: curs de franceză online

Cine învață franceza online și debutează în acest proces cu un curs de franceză, își va ușura munca, întrucât cu toții avem nevoie de îndrumare profesională și motivație din partea unui profesor pentru a deprinde o limbă străină.

Îți recomandăm cursul online de franceză de la Centrul Gutenberg. Oferta Gutenberg include, printre programele sale culturale, cursuri de germană și franceză pentru adulți și copii, din dorința de a crea un Centru Poliglot în care mai multe dorințe lingvistice ale cursanților să fie îndeplinite.

Invatafranceza.ro, unde te poți înscrie la curs, este un site care își propune să sprijine prin articole, evenimente, meditații și cursuri de limba franceză persoanele care vor să învețe franceza. Site-ul este un proiect al Centrului Gutenberg. Pentru alte detalii și informații despre cursul de franceză online pe care îl oferim citește articolul, „Învață franceză repede și ușor! Singurul curs online de franceză de care ai nevoie”, care te va lămuri și te va purta prin toți pașii care se urmează pentru înscrierea la modulul cursului.

Dacă nu ești 100% convins, înscrie-te pentru un curs gratuit și învață franceza online îm avans. De asemenea, profită de perioada sărbătorilor și de cadoul pe care îl oferim: Moș Crăciun a pregătit cu atenție cadourile anul acesta. Dacă nu ai apucat să îți scrii obiectivele pentru anul 2023, te ajutăm noi: anul acesta, vei învăța limba franceză! Profită de reducerile la cursurile de franceză până pe 31 decembrie!

TV5 Monde: învață franceza online simplu, prin contexte familiare

TV5 Monde este un canal de televiziune francofon internațional și una dintre marile rețele mondiale de televiziune, care s-a extins prin social media și prin aplicații. Ce poți face pe această platformă? Învață franceză online urmărind emisiuni franțuzești, videouri si articole care te îmbogățesc cultural, citind știrile cotidiene din țările francofone și din lume și, mai ales, poți accesa secțiunea de „Apprendre le Français” (Învață Franceza) , unde poți rezolva teste, exerciții, jocuri, toate cu suport audio și video, structurate pe nivele și pe tematici.

Dacă ești pe fugă mereu și vrei să înveți franceza de oriunde, instalează-ți și aplicația Apprendre le Français ca să nu încetezi a progresa. Iată câteva tematici despre care poți învăța: cinema, comunicare, sănătate, bucătărie, familie și multe alte subiecte aplicate în contexte familiare. Exemple poți vedea aici. Învață franceza online descoperind idei noi și dându-le mai departe!

TedTalks: învață franceza online urmărind discursuri inspiraționale

Ideile merită să fie împărtășite! Acesta este sloganul ted talk-urilor. TEDx Talks sunt conferințe celebre susținute de speakeri și influenceri din toată lumea, care au ceva de spus și o spun într-un mod convingător și inedit din domenii precum educație, tehnologie, inovare, știință, artă, și nu numai. Cum s-au ținut evenimente în peste 150 de țări, poți găsi o multitudine de conferințe în limba franceză și subtitrate care te învață franceza online dacă urmărești frecvent.

Aruncă o privire peste videoul Learn French with TED Talks: Boost Your Confidence with David Laroche, prin intermediul căruia vei fi introdus în magia Ted talk-urilor, vei vedea cum arată un discurs reușit și cum poți să îți îmbunătățești atât nivelul de limbă, cât și abilitățile de public speaking.

Iată aici 8 TED Talks în franceză pe care trebuie neapărat să le urmărești:

Învață franceza online prin muzică: top 3 artisți reprezentativi

Un studiu spune că prin intermediul sunetului, oamenii rețin informațiile în proporție de 75% la sută. De câte ori nu ți s-a întâmplat să îți amintești versurile unei strofe dintr-o melodie decât o definiție la gramatică?

Limba franceză este recunoscută pentru muzicalitatea ei, dar mai ales pentru faptul că majoritatea artiștilor francezi cântă despre iubire, franceza fiind supranumită limba iubirii. Cum se învață franceza online prin muzică?

  • Ascultă multe melodii și încearcă să îți exersezi pronunția
  • Scrie în repetate rânduri versurile, notează și caută cuvintele necunoscute pentru a-ți îmbogăți vocabularul
  • Fă un exercițiu de dictare, scriind ceea ce auzi, corectându-ți ortografia
  • Fă un exercițiu de imaginație și de scriere, continuând povestea din spatele melodiilor și creând noi strofe
  • Printează versurile și analizează aspectele gramaticale, lexicale, și orice ți se pare interesant

Muzica franțuzească nu numai că te ajută să înveți limba, dar te culturalizează, te destinde și îți îmbogățește spiritul. Iată 3 artiști francezi celebri și piesele lor cele mai cunoscute:

  1. Edith Piaf„Există tăceri care spun multe, aşa cum există cuvinte care nu înseamnă nimic”. – Édith Piaf, artista franceză cea care avea să influenţeze puternic culura franceză și europeană a secolului al 20-lea. Ea a consacrat, în Franța și în întreaga lume, genul muzical „chanson réaliste”, vocea și interpretările sale deosebite reflectând angoasele și frământările unei lumi a periferiei şi a sărăciei. (sursa) Cele mai cunoscute piese ale sale și care oferă un context inedit de învățare a limbii franceze pure sunt ”La Vie En Rose”, urmată de ”Je ne regrette rien”.
  2. Stromae– Cu numele său adevărat Paul Van Aver, Stromae este un cântăreț și compozitor belgian. Porecla Stromae a apărut datorită slangului de tineret Verlan. Esența sa este de a cripta câteva cuvinte prin mișcarea silabelor. Pentru a descifra semnificația ei, este suficient să schimbați silabele din cuvântul Stromae și să obțineți Maestro. Cea mai solicitată și mai recunoscută lucrare a lui Stromae a fost melodia „Alors on danse„, care în 2009 a devenit cea mai mare piesă din lume, apoi în alte țări europene, la doar o lună după lansare, 1 milion de exemplare au fost vândute în întreaga lume și este un record fără îndoială. (sursa) Alături de această piesă, merită explorate ”Papaoutai” și ”Formidable”
  3. Zaz– Isabelle Geffroy, cunoscută după numele de scenă Zaz, este o cântăreață și compozitoare franceză. Este renumită pentru hitul „Je veux” de pe primul său album, intitulat Zaz, care a fost lansat la 10 mai 2010. Te invit să asculți și piesa ”Si jamais j’oublie” cu un impact emoțional puternic, valorificând una dintre utilizările lui SI condițional.

Învață franceza online prin lectură și teatru

Învață franceza online descărcând piesa de teatru a lui Eugène Ionesco, La cantatrice chauve (Cântăreața cheală), totodată urmărind și piesa de teatru jucată. Află imediat care sunt beneficiile acestei opere și cum te poți servi de ea pentru a învăța franceză.

Eugen Ionescu, cunoscut în afara României sub numele de Eugène Ionesco, conform ortografiei franceze, a fost un scriitor de limbă franceză originar din România, protagonist al teatrului absurdului și membru al Academiei Franceze. „Cântăreaţa cheală” este, după cum mărturiseşte autorul în „Note şi contranote”, o imagine a societăţii burgheze care trăieşte cu idei primite de-a gata, care se conformează şi devine una automatizată. Textul lui Ionesco este format din expresii standard şi clişee verbale tocite, scriitorul inspirându-se se pare de la automatismul expresiilor din manualul de limba engleză, pe care dorea s-o înveţe. (conform adevărul.ro).

Dincolo de simbolistica piesei de teatru care trage un semnal de alarmă pentru absurdul în care trăim și care ne expune o utilizare inedită a limbii, textul exploatează într-un mod simplu și ușor de înțeles limba franceză. Pe măsură ce citești opera, vei descoperi că replicile pot servi drept material pentru învățarea unor noțiuni de gramatică, vocabular sau alte puncte ale limbii franceze ce te învață franceza online dacă ai răbdare să o descoperi și să o abordezi ca pe un puzzle. Spre exemplu:

  • Scena I, pagina 2: în replica personajului se regăsesc cuvinte ce țin de alimente, iar din punct de vedere gramatical se expune utilizarea articolelor partitive de, de la, du, des. În același timp, textul ghidează cititorul și spre argumentarea corectă prin conectorii logici: « C’est parce que » :

« Mme. SMITH
Tiens, il est neuf heures. Nous avons
mangé de la soupe, du poisson, des
pommes de terre au lard, de la salade
anglaise. Les enfants ont bu de l’eau
anglaise. Nous avons bien mangé, ce soir.
C’est parce que nous habitons dans les
environs de Londres et que notre nom est
Smith.
»

  • Scena I, pagina 3: aici se poate observa cum personajul insistă asupra gradelor de comparație, bien meilleure qualité que, même meilleure que:

« L’huile l’épicier du coin est de bien meilleure
qualité que l’huile de l’épicier d’en face, elle
est même meilleure que l’huile de l’épicier
du bas de la côte. Mais je ne veux pas dire
que leur huile à eux soit mauvaise.
»

Aici, nu doar învățarea limbii engleze a fost substratul din piesă, ci și regulile gramaticale ale limbii franceze și îmbogățirea vocabularului. Citește piesa cu atenție și încearcă să identifici aspectele limbii care sunt utilizate și pe care le poți aprofunda și învață franceza online cu ajutorul literaturii.

Învață franceza online fără să te plictisești

După cum ai putut observa din oportunitățile care te învață franceza online, această limbă îți oferă contexte de învățare diverse, interactive, amuzante, relaxante, din domenii de activitate diferite și care se pot plia pe ceea ce te pasionează, mai ales în mediul online unde ai resurse infinite ce se află la un click distanță.

Tot ce trebuie să faci de acum încolo este să dai startul procesului de învățare, să urmărești când te poți înscrie la un curs de franceză pe site-ul invatafranceza.ro și să privești părțile bune din toată munca deprinderii unei limbi străine. Franceza este o limbă minunată care merită învățată!

Prin ce metodă crezi că se învață franceza online cel mai eficient?

Citește și:

Share This :

Cursuri de franceză pentru adulți

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba franceză și nu numai.
Cursuri de franceză