Despre noi

În spatele poveștii noastre se află o echipă de tineri care cred cu tărie că lumea poate fi schimbată doar prin educație.

Drumul nostru a început în 2009, o dată cu Asociația Gutenberg, singura organizație de studenți vorbitori de limba germană din România. Pornind de la nevoia de a avea un cadru informal și non-formal de exersare a cunoștințelor de limba germană, am construit o comunitate de 33.000 tineri vorbitori de limba germană, implicați în 92 de proiecte pe parcursul a celor 11 ani de activitate a asociației. Prin proiect înțelegem școli de vară, tabere pentru liceeni, caravane în școli, seminarii pe teme de dezvoltare personală pentru studenți, toate activități în limba germană.

Din dorința de a crea un sistem sustenabil pe termen lung și de a crește comunitatea vorbitorilor de limba germană, am fondat Centrul Gutenberg. Apoi ne-am decis să ne extindem oferta prin Centrul Poliglot, care oferă cursuri de limba franceză, nivel începător, intermediar sau avansat, precum și module conversaționale cu nativi. Pentru a vă înscrie la un curs, vă recomandăm să accesați pagina de înscrieri.

invata limba germana la centrul gutenberg
Invata limba germana

De ce Centrul Poliglot?

Ne recomandă viziunea asupra educației și experiența în formare. Cu o experiență în spate de mai mult de șase ani de seminarii interactive cu tinerii vorbitori de limba germană, de tabere și programe educaționale cu diferite grupuri de vârstă, precum și de ateliere de lucru, am pornit la drum pe calea antreprenoriatului.

Credem că un proces de învățare reușit trebuie să aibă la bază o îmbinare între metodele formale, structurile gramaticale sau explicațiile convenționale și metodele non-formale, jocurile, simulările sau dialogurile. Atunci când construim un program educațional, avem în vedere istoricul de învățare al cursanților noștri, nevoile lor de comunicare și obiectivele setate pentru finalul de modul.

Ne dorim să creăm în jurul nostru mai mult decât o echipă de experți. Experiența din mediul ONG ne-a ajutat să înțelegem ce înseamnă o cultură organizațională sănătoasă, cu membri ai echipei care aderă la un set de valori și principii comune.

Valorile Centrului Poliglot

În echipa Poliglot punem preț pe 3 direcții:

Devino parte din echipă!

Suntem o echipă dinamică, care se dezvoltă într-un mediu cel puțin la fel de dinamic. Dacă îți dorești să aduci o schimbare în jurul tău prin educație și limba franceză este o pasiune pentru tine, haide să ne cunoaștem! Scrie-ne un mail pe info@invatafranceza.ro, să vedem dacă drumurile noastre se întrepătrund.