Limba franceză online – 7 avantaje

limba franceza online 7 avantaje

Vrei să începi să înveți franceza, dar cărțile și caietele tradiționale cu exerciții nu te motivează să te autodepășești? Îți dorești ca noile informații să fie prezentate mai vizual, iar procesul de învățare să îți facă plăcere cu adevărat?

Ei bine, noi îți oferim soluția: învăță limba franceză online. Știi cum se zice: Dacă nu vine muntele la Mahomed, merge Mahomed la munte. Ori, în cazul de față, la Turnul Eiffel.

Limba franceză online?

Ținând cont că multe dintre activitățile zilnice s-au mutat în mediul online, am pregătit mai jos o serie de avantaje ale învățării limbii franceze online. 

ajungi sa te cunosti mai bine atunci cand inveti limba franceza online

1. Ajungi să te cunoști mai bine atunci când înveți limba franceză online

Atunci când vor să înceapă studiul unei limbi străine, multe persoane apelează la profesori pentru a le oferi îndrumarea necesară. Însă, de multe ori, procesul de învățare nu decurge conform așteptărilor din diferite motive. Unul dintre acestea ar fi incompatibilitatea dintre modul de predare al profesorului și cel de învățare al elevului. Din această perspectivă, învățatul online prezintă un avantaj enorm, întrucât tu îți alegi singur resursele care să se adapteze stilului tău de învățare.

Ai noroc, oferta este atât de diversificată, încât ar fi imposibil să nu găsești un canal de YouTube potrivit (Français avec PierreFrançais AuthentiqueEasy French) sau o aplicație pentru telefon (DuolingoMosaLinguaApprendre le français avec TV5MONDE) care să ți se potrivească mai bine. Ideea este doar să testezi cât mai multe și să îți alegi favoriții, nimeni nu se supără și fiecare are numai de câștigat.

vei cunoaste si alte persoane dornice sa invete limba franceza online

2. Vei cunoaște și alte persoane dornice să învețe limba franceză online

Din fericire, nu ești singurul de pe internet care încearcă să învețe limba franceză online. Profită de asta și încearcă să îți găsești un partener de conversație, de preferat nativ, cu care să vorbești despre lucrurile care te pasionează sau să intri într-o comunitate de persoane care învață limba franceză, coordonate chiar de un profesor. 

Bineînțeles, sprijinul profesorului presupune de cele mai multe ori un cost (ca în cazul Academiei Français avec Pierre sau a Academiei Français Authentique), dar nu uita că poți interacționa zilnic în franceză cu persoane din toată lumea și îți vei dezvolta astfel mai repede capacitățile conversaționale.

Totuși, există și variante gratuite. De exemplu, poți descărca aplicația Tandem și să îți găsești un partener de discuție care să corespundă nevoilor tale de învățare. El te ajută pe tine, tu îl poți ajuta pe el să își îmbunătățească româna. Până la urmă, cel mai bine înveți atunci când explici la rândul tău.

avantaje aduse carierei

3. Avantaje aduse carierei

Niciodată nu strică îmbunătățirile aduse în CV, iar în cazul de față, să adaugi și limba franceză la secțiunea dedicată competențelor lingvistice.

Multe companii din România, cu acționariat majoritar francez, caută vorbitori de limba franceză pentru a face parte din echipele lor. Despre acest subiect am vorbit mai mult în articolul Limba franceză pentru începători – Ghid complet.

De aceea, un curs de limba franceză online ar fi ocazia perfectă pentru a avea mai multe oportunități în carieră. Poți începe să înveți franceza de acasă, în propriul ritm și fără să renunți la obligațiile pe care le ai deja. La finalul cursului, poți obține un certificat de participare, iar cunoștințele acumulate te vor putea ajuta să îți certifici nivelul în urma unui examen recunoscut internațional.

Poți afla mai multe despre acest subiect din articolul Certificate de limba franceză – Ghid complet.

evaluare online si rezultate primite pe loc

4. Evaluare online și rezultate primite pe loc

Unul dintre marile avantaje ale învățării online este faptul că majoritatea exercițiilor îți oferă feedback instant. Așadar, fie că îți exersezi cunoștințele de gramatică sau vocabular, îți vei putea afla pe loc greșelile și aspectele pe care trebuie să le îmbunătățești. 

În plus, există și unele site-uri gratuite de corectare a textului (de exemplu, Bon Patron) pe care le-ai putea accesa pentru a-ți verifica frazele scrise. Construcțiile greșite sunt subliniate și ți se oferă sugestii referitoare la modificările pe care ar trebui să le faci. În felul acesta, înveți să îți dai singur seama de greșelile pe care le faci și devii din ce în ce mai atent la modul în care te exprimi în franceză.

confort si flexibilitate in procesul de invatare a limbii franceze

5. Confort și flexibilitate în procesul de învățare a limbii franceze

Să înveți limba franceză online înseamnă să-ți alegi propriul loc și mediu care îți oferă confort și o bună dispoziție. Persoanele care participă de acasă la un curs online pot obține exact aceleași informații și se pot dezvolta într-un mod asemănător cu persoanele care participă fizic la un curs, singura diferență fiind că nu mai pierd timpul deplasându-se la locul stabilit. În plus, faptul că te afli în camera ta îți poate oferi siguranță și încredere în tine.

În plus, un alt avantaj imens este faptul că îți poți alege singur programul de studiu. Stabilește-ți un număr de ore pe care vrei să le petreci pentru a învăța franceza și include-le în orarul tău zilnic acolo unde ți se potrivește mai bine.

invatare in ritmul propriu

6. Învățare în ritmul propriu

Că tot vorbeam de organizarea timpului, merită să reții și faptul că atunci când înveți online, poți să parcurgi materialele alese în ritmul propriu. Nu mai ai de-a face cu o programă fixă care trebuie parcursă orice ar fi, ci tu îți alegi singur ce și cum vrei să înveți sau când este momentul să treci la o nouă lecție. Chiar dacă te-ai decis să te înscrii la un curs de limba franceză online, nu uita că în zilele libere poți accesa materialele didactice puse la dispoziție în orice moment și oricât ai nevoie pentru a repeta toate informațiile oferite de profesor.

În plus, poți găsi atâtea materiale pe internet, încât le poți alege doar pe cele care corespund nevoilor și intereselor tale. Astfel, ai ocazia să îți îmbunătățești zilnic competențele lingvistice și să afli noi informații despre pasiunile tale.

costuri mai scazute cand alegi sa inveti limba franceza online

7. Costuri mai scăzute când alegi să înveți limba franceză online

Participarea la cursuri de limbă străină, fie ele individuale sau de grup, presupune anumite costuri destul de mari. În schimb, prețurile scad în cazul cursurilor desfășurate în mediul online. În plus, așa cum am mai zis, nici nu trebuie să pierzi timpul pentru a ajunge la sala de curs.

Ține minte, toate variantele online de materiale de studiu sau cursuri de limbă străină vor avea un preț mai bun decât varianta lor tipărită sau cu participare fizică. De ce să nu alegi atunci varianta mai convenabilă?

Avantajele învățării online sunt multe, iar cele prezentate mai sus îți vor oferi startul de care ai nevoie în călătoria de descoperire a limbii franceze. Tot pentru a-ți oferi un ajutor, am creat și un ghid complet de limba franceză pentru începători.

Așadar, mai stai pe gânduri? Sau ți-ai ales deja cursul online de franceză care ți se potrivește cel mai bine? Dacă nu știi ce curs să alegi, îți recomandăm cursurile noastreîn regim online.

Share This :
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin