Beneficiază de 20% reducere pentru cursurile de începători A1.1 folosind codul TOAMNA20 pentru încă:

Zile
Ore
Minute
Secunde

Beneficiază de cel mai bun preț la cursuri încă:

Zile
Ore
Minute
Secunde

Reduceri de până la 700 de lei pentru cursurile de franceză care încep în aprilie!

Zile
Ore
Minute
Secunde

10 canale pentru a învăța franceza pe YouTube

10 canale pentru a invata franceza pe YouTube

În acest articol:

Cheia pentru a învăța o limbă străină este în principiu determinarea și motivația. Chiar dacă pare imposibil, odată dobândite aceste calități, poți stăpâni limba dorită într-un timp avantajos.

În articolul Limba franceză online am menționat câteva dintre avantajele învățării limbii franceze în mediul online, printre care flexibilitatea programului. Dacă vrei să înveți franceza, nu trebuie să stai la birou ore în șir, cu cărțile de exerciții în față. Poți insera câteva minute de franceză în programul zilnic, la pauza de prânz, de exemplu, sau când ești în autobuz, în drum spre muncă.

În continuare îți prezentăm 10 canale pentru a învăța franceza pe YouTube care te vor ajuta să îți umpli timpii morți din programul de zi cu zi.

10 canale pentru a învăța franceza pe YouTube

canale pentru a invata franceza pe youtube francais authentique

Français Authentique

Dacă vrei să-ți îmbogățești cultura generală cu informații despre civilizația și cultura franceză, dar să îți îmbunătățești în același timp și nivelul de limbă, atunci ai ajuns pe canalul potrivit.

Johan îți propune o gamă variată de videoclipuri: de la lecții de gramatică (despre timpul mai-mult-ca-perfectul, de exemplu), de vocabular (îți propune o strategie proprie de învățare a expresiilor idiomatice), până la lecturi transformate în lecții de vocabular (Micul Prinț) și încă mai câte. Uneori, Johan lansează și anumite provocări pe canal (să înveți 300 de expresii) sau îți oferă sfaturi pentru a-ți îmbunătăți franceza în 30 de zile.

Abonându-te la acest canal de franceza pe YouTube, vei avea săptămânal o nouă lecție de franceză  pe care să o urmărești. Fără teamă, căci ai mereu subtitrări în franceză la dispoziție, iar Johan vorbește clar, articulând cuvintele importante.

Pentru amuzament, îți recomandăm să găsești videoclipurile în care apar și copiii lui care îți oferă câteva exemple de fraze ce conțin cuvintele cheie din videoclip și care sunt, pur și simplu, adorabili.

canale pentru a invata franceza pe youtube learn french with vincent

Learn French with Vincent

Dacă aruncați o privire pe acest canal de franceza pe YouTube, veți descoperi că în ultimul timp, Vincent s-a axat mai ales pe lecții înregistrate în format live. Cum se întâmplă acest lucru? Vincent alege câte o personalitate francofonă cunoscută în jurul căreia vor gravita exercițiile propuse de el în acea ședință. Da, poți participa și tu la rezolvarea lor! Trebuie doar să îți notezi zilele și orele la care Vincent va intra live pe YouTube, să te conectezi și să scrii în chat toate răspunsurile tale. Ți se vor oferi explicații, iar toate exercițiile sunt traduse și în engleză pentru a te ajuta să le urmărești mai ușor.

Pe canal, vei mai putea găsi și lecții de gramatică sau vocabular și chiar o provocare numită ,,Learn French in 5 days” dedicată începătorilor. Dacă te interesează cuvintele de bază ale limbii franceze, poți trage o privire și peste articolul nostru Top 250 cuvinte în franceză pentru începători.

canale pentru a invata franceza pe youtube parlez vous french

Parlez-vous FRENCH?

Imposibil să nu o simpatizați pe Anne. Și nu numai datorită modului clar de a oferi explicații în franceză, dar și a zâmbetului ei molipsitor.

Profesoară de franceză, Anne vă propune lecții de gramatică și vocabular pentru toate nivelele. În plus, vă oferă și sfaturi pentru a vă îmbunătăți pronunția, dictări pentru a vă testa cunoștințele ortografice (în franceză sunt o adevărată provocare!) sau diferite quiz-uri și activități scurte pentru a învăța mai multe cuvinte.

Din când în când, Anne alege să citească și povești pe canal. Chiar dacă sună a videoclip dedicat copiilor, să nu pici în capcană. Fiind însoțite de transcriere, ele sunt ocazia perfectă să îți exersezi competența de înțelegere a textelor orale în franceză și să descoperi multe cuvinte noi. În plus, copilăria este o stare de spirit, o poți trăi indiferent de vârstă.

canale pentru a invata franceza pe youtube home language

Home Language

Deși titlul canalului poate sugera că lecțiile prezentate aici sunt în format bilingv, videoclipurile încărcate sunt doar în franceză. Sper că nu te-am speriat, fiindcă Patricia este profesoară experimentată de franceză și vorbește extrem de clar.

Pe canalul ei de franceza pe YoTube poți descoperi multe lecții de pronunție care te vor ajuta să depășești impedimentele pe care le întâlnești la început de drum. 

Mai poți găsi și lecții tematice de vocabular dedicate debutanților sau videoclipuri în care prezintă subiecte de actualitate din Franța, prin cuvinte și fraze uzuale.

canale pentru a invata franceza pe youtube inner french

innerFrench

Printre atâtea canale care te ajută să înveți franceza sub diferitele ei aspecte (pronunție, gramatică, vocabular, ortografie), iată un canal atipic, am putea zice. De ce? Pentru că Hugo, nativ și profesor de franceză în Polonia, te ajută să îți îmbunătățești cunoștințele de franceză prin videoclipuri legate de cultura și civilizația franceză. De exemplu, poți afla dacă francezii beau vin încă din copilărie, dacă sunt adevărate clișeele despre compatrioții săi sau care e filmul de Crăciun preferat de francezi (spoiler alert: Nu, nu e Home Alone!).

Așadar, dacă vrei să îți îmbogățești vocabularul, să înțelegi mai bine franceza vorbită de un nativ și să fii la curent cu actualitatea franceză, vizitează canalul de franceza pe YouTube innerFrench.

canale pentru a invata franceza pe youtube francais avec pierre

Français avec Pierre

Pierre, profesor de limba franceză, abordează diferite subiecte legate atât de limba franceză (greșeli recurente de gramatică, pronunții problematice, expresii idiomatice în franceză sau cuvinte legate de o anumită temă etc.), cât și de cultura franceză (sistemul de educație din Franța). 

Pentru toate videoclipurile poți accesa subtitrările în engleză sau în franceză. Cu toate că e francez nativ, Pierre vorbește clar, ca și cum ar preda în fața unei clase pline de studenți. În plus, în unele videoclipuri dedicate debutanților, Pierre adoptă un ritm extrem de clar și lent. Pentru a fi și mai ușor de înțeles, cuvintele cheie sau exemplele oferite pe parcursul videoclipului apar mereu pe ecran atunci când sunt rostite.

Pentru a crea un mediu și mai plăcut, Pierre apare de cele mai multe ori alături de soția sa, Noemi, reușind astfel să creeze scenete amuzante și situații desprinse din viața de zi cu zi.

canale pentru a invata franceza pe youtube lingoni french

Lingoni French

Lingoni French este un nou off-shoot al Lingoni German, care a fost inițial prezentat ca „German cu Jenny”. Videoclipurile sunt concepute pentru a fi completate de exercițiile disponibile pe aplicația Lingoni French, dar asta nu înseamnă că nu vă pot fi utile și fără aceasta. 

Videoclipurile sunt prezentate printr-un amestec de engleză și franceză, mai ales cele dedicate debutanților. De reținut este că, indiferent de nivel, sunt integrate atât subtitrările în franceză, cât și cele în engleză.  

Lecțiile sunt clasificate ca A1 (începător), A2 (începător avansat), B1 (intermediar) și B2 (avansat). Acest lucru te va ajuta să îți alegi videoclipurile de care ai nevoie, în funcție de nivelul atins. Acestea sunt împărțite în continuare în lecții de vocabular, expresii și gramatică.

canale pentru a invata franceza pe youtube easy french

Easy French

Din familia canalelor de YouTube Easy Languages face parte și canalul dedicat limbii franceze, Easy French. Pe acest canal de franceza pe YouTube, toate videoclipurile urmează același tipar prestabilit care derivă chiar și din motto-ul canalului: ,,Learning French from the streets”. Fiecare videoclip este construit în jurul unei teme principale, formulate adesea sub formă de întrebare, adresată mai multor persoane care se plimbă pe străzile Parisului. Astfel, nu numai că vei reuși să înveți vocabular tematic sau tot felul de expresii, dar te vei obișnui cu pronunția și felul de a vorbi tipic franțuzesc. Totul este 100% autentic.

Nu-ți face griji însă că nu vei înțelege o boabă din ce se discută! Fiecare videoclip este însoțit de subtitrările aferente în franceză, alături de cele în engleză. În plus, canalul are și o secțiune denumită Super Easy French, creată special pentru începători.

canale pentru a invata franceza pe youtube learn french with frenchpod101.com

Learn French with FrenchPod101.com

Frenchpod101 este renumit în primul rând ca podcast, dar găsești și pe YouTube o gamă variată de videoclipuri realizate de aceeași echipă.

Pe acest canal, poți găsi numeroase lecții de vocabular, adresate mai ales începătorilor. De exemplu, poți învăța 25 dintre cele mai importante verbe din franceză sau cum să te prezinți. 

Totul este explicat foarte clar, în engleză și franceză și poți vedea modul de scriere al cuvintelor și frazelor cheie din franceză în timp ce sunt pronunțate. Astfel poți opri videoclipul ori de câte ori ai nevoie pentru a exersa pronunția cuvintelor.

Dacă vei cerceta cu atenție canalul, poți descoperi câteva lecții introductive de franceză (motive pentru a învăța această limbă, pronunție, gramatică de bază) sau un playlist denumit ,,Ask a French Teacher” unde sunt prezentate răspunsurile la numeroase întrebări de gramatică sau vocabular care îi macină adesea pe cei care încep studiul limbii francez.

canale pentru a invata franceza pe youtube learn french with alexa

Learn French with Alexa

Pe canalul Alexei puteți găsi atât lecții de gramatică, dar mai ales de vocabular tematic, adresat începătorilor. Totul este explicat în engleză și franceză, iar atmosfera caldă pe care o creează Alexa te va face să revii cu siguranță pe canalul ei.

În plus, să știi că Alexa organizează și lecții live de franceza pe YouTube, așa că, dacă ai unele întrebări despre subiectele pe care le propune, noi te sfătuim să participi. Interacționezi cu Alexa, cu alte persoane care învață franceza și îți exersezi modul de a formula fraze direct în franceză. 

Mai multă franceză? 

Voilà, 10 canale pentru a învăța franceza pe YouTube. Nu uita că acestea sunt doar câteva dintre sutele de canale de acest fel de pe platformă. Alege-ți preferatele și accesează-le ori de câte ori ai ocazia.

Dacă vrei să testezi franceza gratuit și mai apoi să o înveți alături de un profesor, te așteptăm în cadrul cursurilor noastre de franceză online. Înscrie-te astăzi și învață franceza într-un mod nonformal și profesionist! 

À très vite

Share This :

Cursuri de franceză pentru adulți

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba franceză și nu numai.
Cursuri de franceză